Simplu şi rapid! Prepară cea mai gustoasă TORTILLA spaniolă

Distribuie

Tortilla de patatas (tortilla de cartofi) este nelipsită din meniul cotidian spaniol. Servită caldă sau rece, în sandvişuri, cu maioneză, tortilla de patatas este un element de bază pentru tapas(aperitivele spaniole). Vezi mai jos cum se găteşte mâncarea spaniolă, chiar la tine acasă.

Iată reţeta, potrivit reteteculinare.ro

Ingrediente:

-3 cartofi mari şi 5 mai mici;
-5 ouă;
-ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui;
-sare.

Preparare:

Cartofii şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie, cartofii cuburi, iar ceapa mărunt. 

Într-o tigaie se pune ulei (aşa încât cartofii să fie acoperiţi), iar când acesta începe să sfârâie, se pun cartofii şi ceapa. 

Se lasă la fiert mai mult, decât la prăjit, căci în asta constă reţeta de tortilla, cartofii sunt fierţi în ulei, nu prăjiţi. Se amestecă foarte, foarte rar în ei. 

Dacă vreţi, puteţi să-i amestecaţi mai des ca să se zdrobească puţin, deoarce unii preferă, cartofii zdrobiţi în tortilla. 

Când cartofii sunt fripţi-fierţi, se scot într-o strecurătoare ca să se scurgă uleiul din ei. 

Până cartofii se scurg, se pot bate ouăle. Aşadar, ouăle se bat cu puţină sare. După se pun cartofii peste ouăle bătute. 

Se pune o tigaie la foc, cu puţin ulei. Se poate folosi din uleiul de la fript. 

Când uleiul e încins, se pun ouăle şi cartofii. Se lasă la prăjit câteva momente, după care se întoarce tortilla pe partea cealaltă, cu ajutorul unui platou sau farfurii. 

Se lasă să se prăjescă şi pe cealaltă parte câteva minute, după care se scoate pe o farfurie în care aţi pus hârtie de bucătărie, ca să iasă tot uleiul din tortilla. 

Se poate servi atât caldă, cât şi rece. 

Timp preparare: 30 minute. 

 


Distribuie
..