Sfecla roşie păstrează tinereţea şi tratează bolile de inimă

Distribuie

Este bine cunoscut faptul că remediile naturale au efect benefic pentru organism. Fructele şi legumele în stare proaspătă conţin foarte multe vitamine care ajută organismul să se menţină sănătos şi să aibă o funcţionalitate bună.

Unul din aceste produse este sfecla roşie. În medicina naturistă aceasta este cunoscută ca  „antidot” în tratarea bolilor de ficat şi de sânge, are proprietăţi care luptă împotriva cancerului, conţine foarte multe vitamine, minerale şi fibre care stimulează sistemul imunitar, energizează organismul şi reduce procesul de îmbătrânire.

Efectele consumului de sfeclă roşie:

– este foarte eficientă în tratarea leucemiei şi a cancerului de colon;

– sfecla roşie este un remediu eficient împotriva bolilor de ficat;

– încetineşte procesul de îmbătrânire;

– are un conţinut ridicat de fier şi previne bolile de sânge;

– previne şi tratează bolile de inimă;

– elimină surplusul de apă din organism;

– sfecla roşie ajută la tratarea infecţiilor cronice din organism;

Din sfecla roşie putem folosi atât rădăcinile cât şi frunzele. Acestea au un miros special şi dau un gust deosebit bucatelor.

Este bine să mâncăm sfecla în stare proaspătă, dacă o fierbem aceasta îşi pierde din vitamine.

Cel puţin de 2 ori pe săptămână trebuie să consumăm câte o sfeclă roşie. Organismul nostru are nevoie de vitamine, substanţe hrănitoare, minerale şi fibre protectoare.


Distribuie