Secretul tinereții fără bătrânețe și fără boală. Și rețeta delicioasă a unui tort cu morcovi

Distribuie

Din ce în ce mai multă lume vorbește despre raw veganism şi beneficiile unei diete 100% crudivore sau chiar frugivore. Se spune chiar că ar fi acea dietă perfectă pe care o tot căutăm, secretul longevității, cheia tinereții fără bătrânețe și fără boală.

Oameni cu experiențe minunate, care au trăit pe pielea lor vindecarea unor afecțiuni, de la cele mai banale la cele mai grave, prin adoptarea unui regim raw vegan, aduc argumente solide în favoarea acestei idei. Mă bucur tot timpul să-i aud povestind despre efectele incredibile ale schimbării, despre cum li s-a luminat tenul și privirea iar organismul lor a început să se vindece singur. Pentru mine sunt clar o dovadă a mecanismului incredibil de care dispunem, și de care ar trebui poate să ne îngrijim mai mult.

Îi întreb de fiecare dată ce altceva au mai făcut în perioada auto vindecării și de cele mai multe ori răspunsul lor ocupă ore întregi de conversație. Liniștire, sport, activități în aer liber, mai mult timp petrecut cu familia și cei dragi, o gestionare mai bună a stresului în sensul că au devenit cumva imuni la tot ce însemnă sursă de îngrijorare în viața lor. Am dedus eu că ar fi tot un mecanism de auto-apărare, mai ales că am citit studii întregi care demonstrau legătura directă dintre stres și deverse boli, inclusiv cancer. Și după o descriere a stilului lor de viață am ajuns la concluzia că raw veganismul ca și regim alimentar a fost doar o parte din întreg procesul. Cu siguranță important însă insuficient.

Și atunci? Care e secretul? Cu ce să începem și ce să includem în alimentație pentru a ne asigura o viață lungă, fericită și fără boală? Secretul este că nu există niciun secret. Niciun aliment, super aliment sau regim alimentar, chiar și 100% crud și organic, nu poate fi răspunsul. Pentru că nici noi nu suntem formați dintr-o singură celulă, cu o singură funcție.

Cu siguranță e bine să ai grijă de meniul tău zilnic. Planifică-l pe cât se poate, alege fructele, nucile și semințele pentru gustări și înlocuiește cât mai desc dulciurile și alimentele procesate cu alternativele lor raw-vegane. O să descoperi o bucătărie veselă, delicioasă și ușoară. Ușoară ca și complexitate, timp de realizare și impact asupra sistemului digestiv. Astfel vei putea să acorzi atenție celorlalte aspecte importante din viața ta: activitatea fizică și sentimentul de libertate totală pe care ți-l oferă sportul, relațiile cu oamenii frumoși din viața ta și starea de bine pe care o ai atunci când petreci timpul cu ei, activitatea ta și împlinirea pe care o simți atunci când ai finalizat un proiect important.

Și acum că am lămurit secretul dietei ideale, vreau să împărtășesc cu tine secretul unui tort delicios cu morcovi și glazură de caju.

Timp de pregătire:
4 ore hidratarea nucilor caju
30 minute pregătirea efectivă
4-6 ore răcire în congelator

Ingrediente:

Glazură
– 260 gr caju hidratat timp de 4 ore
– 3 linguri miere
– 2 linguri ulei de cocos
– 2 linguri zeamă de lămâie

Strat cu morcovi
– 4 morcovi mici, dați pe răzătoare
– 200 gr făină de ovăz sau hrișcă (obținută prin râșnirea fulgilor de ovăz sau a boabelor de hrișcă)
– 130 gr curmale
– 130 gr stafide aurii
– ½ linguriță scorțișoară

Decor
– 30 gr fistic
– 40 gr nucă românească măcinată grosier
– 30 gr stafide

Instrucțiuni:

1. Glazura: se procesează toate ingredientele în robotul de bucătărie până se transformă în pastă. Adaugă puțină apă dacă e nevoie. Consistența ar trebui să semene cu aceea a untului ușor topit

2. Stratul cu morcovi: se obține ca și glazura, prin procesarea tuturor ingredientelor într-un robot de bucătărie până se transformă într-o pastă lipicioasă și ușor grunjoasă

3. Asamblarea: într-un inel culinar punem câte două straturi de morcovi și glazură. Decorăm cu fistic, nucă românească și stafide. Dăm la congelator 4-6 ore.

Secret de bucătar grăbit: dacă musafirii bat deja la ușă, “asamblează” tortul în pahare de înghețată și dă-le la rece pentru 2 ore. Din compoziția asta ies 6-8 porții.

oanacuzino.ro


Distribuie
..