Scapă de durerile de rinichi cu ajutorul câtorva alimente utile

Distribuie

Rinichii au funcţii importante în organism. Aceştia elimină toxinele şi menţin constant concentraţia de săruri şi apă din organism. Pentru o funcţionare mai bună a rinichilor trebuie să consumăm cât mai multe alimente bogate în lichide care împiedică deshidratarea şi formarea pietrei la rinichi. Iată ce alimente trebuie să consumi ca să ai rinichi sănătoşi.

Verdeţurile – utilizarea verdeţurilor în formă proaspătă, în salate, duce la saturaţia organismului cu vitamina A. Acestea au o activitate diureică prin care favorizează eliminarea substanţelor nefolositoare.

Merele şi cojile de mere – soiurile de măr dulce ar trebui consumate în cantitate de câte 3 pe zi. Acestea au o acţiune depurativă şi diureică, favorizând eliminarea substanţelor toxice şi reziduale.

Peştele – consumul de peşte ajută la reducerea inflamaţiei la persoanele care suferă de infecţii ale tractului urinar. Peştele este bogat în acizi graşi, proteine şi calciu.

Lămâia – aceasta are proprietăţi antibiotice şi alcalinizate. Consumul de lămâi este eficient şi în eliminarea pietrei de la rinichi, purificând şi îmbunătăţind circulaţia limfei. Lamâia are un aport mare de vitamina C, caroten, fibre şi potasiu.

Pepenele verde -acesta are un efect diuretic şi ajută la curăţarea rinichilor de nisip. Sucul unui pepene verde dizolvă cu uşurinţă pietrele şi ajută la eliminarea acestora din rinichi.

Măceşul – Acesta conţine o cantitate foarte mare de vitamina C. Rădăcinile şi fructele acestuia sunt utilizate în tratarea bolilor de rinichi, precum şi la creşterea poftei de mâncare. Măceşul elimină surplusul de lichid din organism şi înlătură durerea din zona rinichilor.

Conopida – este un aliment care protejează împotriva edemelor produse de retenţia de lichide. Consumul de conopidă ajută la menţinerea eficienţei funcţiei renale.

Pe lângă aceste alimente sănătoase, pentru sănătatea rinichilor, trebuie să limitezi cantitatea de proteine  de origine animală, alimentele prea sărate sau picante şi să consumi mai multe sucuri naturale.


Distribuie
..