Sarea de masă – cel mai folositor aliment în gospodărie

Distribuie

Fiecare gospodină şi-ar dori să aibă un produs care să-i fie de mare folos pentru treburile casnice. Puţine dintre voi însă ştiu că fiecare dintre noi, avem acest produs acasă. Sarea este acel produs miraculos care, pe lângă faptul că este un aliment necesar în consumul de zi cu zi, dând gust mâncării, aceasta mai are şi câteva efecte benefice.

– Covoarele din casă vor arăta ca noi, dacă seara ve-ţi presăra sare măruntă albă de masă, iar a doua zi o ve-ţi scoate de pe covor cu ajutorul unei cârpe ude şi curate.

– Dacă cuţitul nu mai taie ca înainte, ar fi bine să-l puneţi timp de 30 de minute, într-un vas în care adăugaţi o soluţie compusă din apă şi sare.
 – Culoare de pe haine nu va dispărea dacă le ve-ţi spăla în apă cu sare la o temperatură medie.

– Petele care se depun pe fierul de călcat de la folosirea lui zilnică, pot fi scoase uşor dacă îl încălziţi un pic, iar cu o cârpă umedă pe care presăraţi un pic de sare, îl ştergeţi.

– Geamurile sau oglinzile din casă le puteţi spăla foarte uşor cu o perie moale sau o cârpă, umezite într-o soluţie din apă cu sare. Acestea vor străluci de curăţenie.

– Albiturile vor dobândi strălucire şi prospeţime dacă în amidon vei adăuga şi o mână de sare. Albiturile spălate în asemenea mod, vor fi moi chiar şi la cele mai joase temperaturi pe timp de iarnă.

– Ceapa tăiată sau tocată îşi va menţine prospeţimea şi efectele benefice pentru mai mult timp, dacă ve-ţi presura peste ea sare.

– Dacă a-ţi ars întâmplător laptele,adăugaţi un pic de sare şi lăsa-ţi să se limpezească. Gustul de ars va dispărea, iar laptele va fi aşa cum vă doriţi.

– Dacă doriţi să pregătiţi mâncarea la aburi mai repede, adăugaţi un pic de sare în apa care fierbe, în aşa fel temperatura de fierbere se va mări iar mâncarea va fi gata mai repede.

– Mirosul de peşte va dispărea de pe veselă sau tacâmuri, dacă le ve-ţi spăla cu un pic de sare încălzită.

– Atunci când tăieţi ceapă sau usturoi, mâinile sunt îmbibate de un miros foarte neplăcut, pe care îl puteţi scoate însă uşor, aplicând sare pe mâini şi masând. După această procedură spălaţi-vă uşor cu săpun şi mirosul dispare.

– Mirosul de mucegai din baie va dispărea dacă ve-ţi pune într-un vas pe podea sare.

– Petele de grăsimi de pe haine vor dispărea uşor dacă ve-ţi aplica printr-o bucată de vată pe suprafaţa acestora, o soluţie din sare fiartă.

Acum că ştiţi cât de folositoare este sarea, nu vă râmâne decât să puneţi în aplicarea toate aceste sfaturi!

 


Distribuie
..