Salatele, cele mai bune alimente pe timp de vară. Încearcă o reţetă plină de vitamine

Distribuie

Salatele înseamnă sănătate şi plăcere să le consumăm: textura, mirosul şi culorile ne incită toate simţurile, iar de multe ori ne oferă şi o senzaţie răcoroasă. Datorită beneficilor aduse sănătăţii, specialiştii sunt de parere că salatele trebuie consumate în fiecare zi.

Salatele sunt unele dintre cele mai bune alimente pe timp de vară, răspunzând din plin nevoilor organismului în acest anotimp. Conţin legume, proteine slabe, acizi graşi sănătoşi şi sosuri naturale, atunci când sunt făcute cu atenţie, acasă.

Iată o salată gustoasă, sănatoasă şi uşor de gătit.

Salată de crab porumb şi ardei gras

Ingrediente:

– Crab – unul mare, fiert
– Ierburi aromate –tocate mărunt, o lingură
–  Porumb – o conservă
– Branză 200g, moale
– Ardei Gras Roşu- 1 buc
– Frunze de salată
– Ulei- 3 linguri
– Oţet – o lingură
– Sare
– Piper

Mod de preparere:

1. Desfaceţi crabul şi scoateţi cu atenţie carnea.
2. Scurgeţi porumbul.
3. Tăiaţi brânza moale cubuleţe.
4. Spălaţi şi uscaţi ardeiul gras. Scoateţi sâmburii, tăiaţi mai multe fâşii şi desfaceţi tare fâşiile.
5. Alegeţi frunze sănătoase de salată. Spălaţi-le, scurgeţi-le şi aranjaţi-le pe un platou adânc.
6. Puneţi-le deoparte lângă bucăţile mai frumoase de crab şi amestecaţi restul cu porumbul. Aranjaţi compoziţia pe frunzele de salată.
7. Aşezaţi ardeiul gras, tăiat,în mijloc. Aranjaţi garnitura pe lângă bucăţile de crab, cuburile de brânză moale şi ierburile tocate mărunt în jurul ardeiului gras. Presăraţi sosul de salată când le serviţi.


Distribuie