Salate care te ajută să îţi revii după sărbători

Distribuie

După mesele de Crăciun şi de Revelion cu produse tradiţionale bogate în grăsimi, ajută-ţi organismul să se detoxifice consumând apă, fructe şi legume din belşug. Serveşte salate de fructe şi legume, sucuri proaspete  pregătite în casă, ceaiuri şi supe light.

1.Bol revigorant cu fructe

salata de fructe

Timpul de preparare pentru această salata  de fructe este de 30 de minute. Pentru 4 porţii ai nevoie de- un ananas mediu, un pepene galben, 250 de grame de struguri de preferinţă verzi, fără sâmburi, 1-2 căpăcele  de rom alb. Pentru sos ai nevoie de- 300 de ml de iaurt, de 3 linguri cu miere, sucul de la o jumătate de lămâie, un praf de scorţişoară măcinată şi jumătate de legătură proaspătă de mentă.

Mod de preparare pentru bolul revigorant cu fructe

Cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit se decojeşte ananasul. Miezul ananasului se taie în felii şi apoi în bucăţele.

Pepenele galben se spală, se decojeşte şi se taie miezul uşor în cubuleţe. Se îndepărtează seminţele. Dacă ai lingură pentru servit îngheţata, poţi scobi miezul pepenului în biluţe şi să îl serveşti aşa în salată.

Strugurii se spală, se rup boabele de ciorchine şi acestea se taie pe din două. Se adaugă jumătăţile de struguri peste celelalte fructe. Se stropesc fructele cu rom şi se amestecă.

Se mixează iaurtul cu mierea, sucul de lămâie şi scorţişoara. Se spală menta, se usucă şi se pun deoparte câteva frunze pentru decor. Restul de frunze se toacă mărunt şi se adaugă peste iuart.

Salata de fructe se pune pe patru farfurii, se decorează cu frunze de mentă. Sosul de iaurt se serveşte separat.

2.Salată mixtă de fructe

capsuni

Timpul de preparare pentru acest desert light este de 30 de minute.  Pentru 4 porţii ai nevoie de- o portocală, 300 de grame de căpşuni, o banană, 300 de grame de zmeură, un pepene galben. Pentru  sosul pentru salată de fructe ai nevoie de- un baton de vanilie sau păstăi de vanilie, 3 linguri de miere, 150 de ml de iuart, 50 de ml de frişcă lichidă sau smântână dulce şi un praf de cuişoare măcinate.

Mod de preparare pentru salata mixtă de fructe

desert cu fructe

Se spală portocala, se şterge coaja şi apoi, cu un cuţit ascuţit, se îndepărtează coaja şi pieliţa care îmbracă miezul. Se separă feliile de portocală, îndepărtând pieliţa de pe feliile de fructă. Sucul stors se păstrează.

Se spală căpşunile, se curăţă şi se taie pe din două. Se decojeşte banana şi se taie miezul în cubuleţe. Se spală zmeura şi se alege. Se taie pepenele şi se scot seminţele şi se îndepărtaază coaja. Miezul se toacă în cubuleţe.

Fructele se dispun pe un platou sau într-un vas de sticlă, se toarnă sucul rămas peste acestea.

Batonul de vanilie se desface, se scobeşte miezul şi se amestecă împreună cu mierea. Peste acest amestec se adaugă iaurtul, frişca lichidă şi cuişoarele. Sosul se toarnă pestesalata de fructe sau se poate servi separat. Salata de fructe se poate decora cu frunze de mentă.

 


Distribuie
..