Rulada de lămâie Trenuleţ – distractiv şi foarte gustos

Distribuie

Încercaţi  să faceţi următoarea reţetă, este  distractiv şi foarte gustos.

Ingrediente:

4 bucaţi ouă, sare după gust, 120 grame zahăr, 4 linguri apă fierbinte,100 grame făină, 2 lămâi, 20 grame zahăr vanilat, 120 ml frişcă, 250 grame cremă de brânză.

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 200 grade. Bateţi albuşurile spumă cu sare. Frecaţi gălbenuşurile cu zahăr şi 4 linguri de apă fierbinte, până veţi obţine o cremă. Încorporaţi puţin câte puţin făina şi spuma de albuşuri. Puneţi hârtia pentru copt în tavă. Adăugaţi coca pentru blat, neteziţi-o cu un cuţit, dacă este nevoie, cca 20 minute la 175 de grade. Scoateţi cu grijă blatul pe un prosop curat de bucătărie presaraţi cu zahăr tos sau pudră. Stropiţi hârtia pentru copt de pe blat cu puţina apă, pentru a o putea îndepărta mai uşor. Rulaţi blatul şi lăsaţi-l să se răcească. Spălaţi bine lămâile cu apă fierbinte, ştergeţi-le cu un prosop după care radeţi coaja pe răzătoarea mică. Stoarceţi şi sucul de lămâie. Amestecaţi-le cu brânză, puteţi folosi şi brânza de vaci. Bateţi frişca-spumă şi adăugaţi-o cremei de lămâie, amestecând până la omogenizare. Cu grijă, derulaţi blatul şi ungeţi-l cu cremă. Rulaţi din nou blatul cu ajutorul prosopului, feliaţi rulada în 4 bucăţi, una din ele va fi locomotive, iar celelalte vagoanele. Faceţi cu şpriţul 2 şine pe tava, din frişcă şi aşezaţi vagoanele deasupra. Lipiţi roţile care pot fi buline de ciocolată sau biscuiţi rotunzi, cu mare grijă. Presaraţi pe ruladă zahăr pudră sau fulgi de nucă de cocos.


Distribuie