Ruladă cu spanac – un aperitiv gustos care se pregăteşti rapid

Distribuie

Rulada se pregăteşte foarte rapid şi uşor. Spanacul conferă un gust special şi fiind amestecat cu oul fiert şi caşcavalul se crează o combinaţie gustoasă.

Ingrediente:

250 g aluat fraged
2 cepe
70 g unt
500 g spanac
2 ouă
1 galbenuş
4-5 ouă fierte
150 g caşcaval
100 g branză telemea
200 g smântană
nucşoară
sare, piper

Mod de preparare:

Spanacul bine spălat se pune la fiert cu apă şi sare. Separat, se taie ceapa şi se căleşte în unt topit. Se adaugă spanacul foarte bine scurs de apă, se amestecă până când dă în clocot. Îl stingem şi îl lăsăm să se răcească.

După aceasta se adaugă caşcavalul ras, ouăle bătute cu smântână, brânza zdrobită şi un vârf de linguriţă cu nucşoară. Se amestecă tot.

Se aşează foaia de aluat pe masa presărată cu puţină făină. Pe foaie se întinde amestecul de spanac cu toate ingredientele şi se aşează ouăle fierte. Se rulează cu grijă. Rulada se unge cu ou şi se pune la copt 30-40 minute.

Poftă mare!


Distribuie