Roşiile, legumele care te ENERGIZEAZĂ şi te ţin departe de VIRUŞI

Distribuie

Roşiile sunt un aliment foarte bun pentru organismului uman. Această legumă are numeroase proprietăţi. Roşiile sunt bogate în săruri alcaline, reduc concentraţia de uree, combat constipaţia – licopenul este direct responsabil, şi elimină intestinul de reziduri.

Roşia şi proprietăţile sale

Roşiile conţin vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K dar şi calciu, magneziu, fosfor şi licopen. 

Se spune că o moleculă de licopen are puterea de a distruge 13 rădăcini de viruşi ce provoacă cancerul.

Licopenul, substanţa miraculoasă din roşie, luptă împotriva infecţiilor şi alături de celelalte proprietăţi ale roşiei ajută la o bună funcţionare a metabolismulului, protejează ADN-ul celular, are proprietăţi antiinflamatoare, combate reumatismul, previne riscul apariţiei osteoporozei şi a cancerului de prostată.

Are o mulţime de beneficii asupra pielii menţinând-o elastică şi fină. Medicii recomandă consumul unei roşii pe zi pentru a avea o piele sănătoasă, o inimă puternică şi doza necesară de vitamina C.

Această legumă este un bun antioxidant pentru organism, ajutând în cazul bolilor cardiovasculare.

Roşia nu vine doar în ajutorul celor care vor să îşi menţină inima tânără, ci şi în cazul altor afecţiuni precum colesterolul crescut, bolile vasculare ale membrelor, accidentele vasculare şi cancerul de prostată.

Roşia este o legumă recomandată persoanelor care suferă de diabet, care au infecţii respiratorii sau renale, constipaţie, hiperaciditate gastrică şi care vor să îşi protejeze ficatul.

Sucul proaspăt de roşii acţionează asupra organismului ca un energizant, deoarece accelerează absorbţia zahărului din sânge. Totodată acesta elimină toxinele din organism şi în special din ficat. Datorită conţinutului de potasiu, roşiile sunt un bun antihipertensiv.

sursa: apropo.ro


Distribuie
..