REŢETĂ numai bună pentru weekend – Sufleu de clătite la cuptor

Distribuie

Dacă vrei să pregăteşti în acest weekend ceva gustos şi foarte uşor de gătit, această reţetă e perfectă pentru tine.

INGREDIENTE

3 ouă

3 linguri zahăr

50 gr unt topit ,

10 ml bere brună,

sare un praf

400 ml lapte dulce

făină cât să iasă un aluat puţin mai lichid ca smântâna .

Pentru umplutură avem nevoie de :

300 gr brânză de vaci dulce

20 gr stafide

10 plicuri de zahăr vanilat

50 ml smântănă dulce pentru deserturi

MOD de PREPARARE

Mai intai vom pregati aluatul pentru clatite ,deoarece trebuie sa-l lasam 30 min la rece pentru un efect deosebit la final.

Cele 3 ouă ,3 linguri zahăr, 50 gr unt topit , 10 ml bere brună, sarea, laptele  dulce şi făina se amestecă bine cu mixerul. Se lasă la frigider aluatul cam 30 min.

În acest timp pregătim compoziţia din brânză, care este de fapt umplutura şi se amestecă toate ingredientele pentru umplutură

Se trece la coptul clătitelor una câte una .

După ce s-au copt clătitele se umple fiecare dintre ele cu compoziţia de brânză şi se rulează. Astfel ruloul format se mai rulează încă o dată pe lung, formându-se o spiră care se introduce în vasele din ceramică special destinate sufleurilor. Pe deasupra se pun câteva cubuleţe de unt şi se pudrează cu zahăr brun. După care se introduc la cuptor acoperite cu staniol pentru a le păstra moi , altfel se usucă şi nu vor fi la fel de bune.

După ce se coc se servesc fierbinţi pudrate cu zahăr vanilat .

Sursa: goodfood.ro


Distribuie