Reţeta ideală după sărbători: salata de orez cu peşte şi mere

Distribuie

Pentru a vă îndepărta un pic de mirosul bucatelor pascale, vă propunem o reţetă gustoasă şi foarte uşoară, exact de ce aveţi nevoie după sărbători: salată de orez cu peşte şi mere.

Pentru a pregăti salata de orez cu peşte şi mere, aveţi nevoie de următoarele:

5 linguriţe de muştar;

3 ceşti de orez;

500 grame file de peşte;

2 cepe;

2 ceşti de orez;

4 ouă fierte;

jumătate de portocală;

3 mere;

pătrunjel.

Pe lângă aceste ingrediente, veţi avea nevoie şi de 5 linguri de ulei, 40 ml de oţet, sare şi piper. Alegeţi orezul, îl puneţi la spălat şi îl fierbeţi. După aceasta îl strecuraţi şi îl răciţi. La rândul său, fileul de peşte se pune la fiert în zeama de orez. După ce a fiert, se scurge şi se taie bucăţele. Jumătate din peşte se amestecă cu muştar, ulei, oţet, piper, ceapă mărunţită, mere rase şi castraveţi tocaţi. Peste această combinaţie se adaugă ouăle fierte, tocate mărunt.

Apoi se adaugă portocala tăiată în cuburi şi orezul fiert. Se amestecă totul, iar deasupra se pune restul de peşte. Salata o putem decora cu pătrunjel verde!

Poftă bună!


Distribuie