REŢETA DE VARĂ: Piersici cu brânzeturi şi bacon

Distribuie

Ţi-am pregătit o reţetă de un desert care va corespunde perfect dispoziţiei de vară. Piersicii cu brânzeturi şi bacon se prepară fără dificultate, iar rezultatul este de-a dreptul savuros. Iată reţeta.

Pentru prepararea piersicilor cu brânzeturi şi bacon vei avea nevoie de:

– 2 piersici,
– 4 felii de bacon,
– 50 g. de gorgonzola (brânză mugegăită),
– 2 linguriţe de miere,
– 50 g de parmezan.

Cum prepari desertul:

1. Spală piersicile, îndepărtând tot puful de pe ele. Dacă preferi, foloseşte nectarine. Taie-le pe jumătate şi îndepărtează sâmburii.

2. În golul rămas, pune puţin parmezan ras, apoi aşază pe fiecare jumătate de piersică o felie de bacon, ca o panglică.

3. Unge piersicile cu miere şi aşaza-le într-un vas termorezistent. Pune deasupra câte un cubuleţ de gorgonzola şi lasa la cuptor, la foc mic, cinci minute

4. Serveşte-le calde, decorate cu frunze proaspete de menta sau busuioc.

POFTĂ BUNĂ!

foto:bucatariaculinara.net


Distribuie