Reţetă de post: Risotto cu LEURDĂ şi mazăre

Distribuie

Pentru că suntem în postul Paştelui, am pregătit o reţetă rapidă şi gustoasă pentru cei care s-au tot săturat să manânce fasole, linte sau hrişcă. Bucuraţi-vă partenerul cu o mâncărică delicioasă în doar 25 de minute.

Veţi avea nevoie de:

2 linguri de ulei,

200 gr. de orez,

0/5 cană vin alb,

100 gr. mazăre verde,

500 ml. supă de legume,

O legătură de leurdă,

2-3 fire de ceapă verde.

 

Mod de preparare:

– Pune o oală pe plită, adaugând uleiul în care căleşti ceapa.

– Adaugă orezul, amestecă conţinutul şi lasă-l până devine transparent.

– Adaugă sare după gust.

– Adaugă vinul în oală şi lasă-l să fiarbă.

– Toarnă supa de legume peste orez.

– Adaugă mazărea verde în oală, iar peste 3-4 minute, leurda tocată.

– Amestecă conţinutul bine, mai lasă-la foc încă 3 minute şi mâncarea e gata.

– Serveşte risotto-ul cu leurdă şi mazăre cald.

Poftă mare!


Distribuie