Renunţă la PÂINE dacă ai următoarele simptome

Distribuie

Pierdere inexplicabilă în greutate, carenţa de fier şi dureri abdominale sunt câteva dintre simptomele intoleranţei la gluten, o proteină care se găseşte în boabele de grâu, orz şi secară şi dă consistenţa pâinii, supelor şi sosurilor.

Sensibilitatea la gluten cunoscută şi sub numele de celiachie este ereditară şi necontagioasă şi odată apărută nu mai dispare niciodată.
Cele mai frecvente simptome ale intoleranţei la gluten includ:

– diareee cronică.

– pierde inexplicabilă în greutate

– balonare

–  dureri abdominale

– deficienţa de fier, acid folic sau vitamina B12

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Internal Medicin, persoanele care au celiachie şi nu evită glutenul au un risc crescut de limfom.

Limfomul este o forma de cancer care afecteazaă sistemul circulator limfatic ce face parte din mecanismul natural de apărare al organismului. Acesta este constituit dintr-o reţea de mici canale, vasele limfatice, prin ­care circulă anticorpii, celulele care distrug virusurile şi bacteriile. În cazul apariţiei limfomului, are loc o înmulţire exagerata a limfocitelor (care alcătuiesc limfa), care se acumulează atât la nivelul ganglio­nilor, cât şi la nivelul unor organe.

Permis şi interzis în celiachie

Sunt permise următoarele alimente şi cereale: hrisca, orez, porumb, cartofi, fasole, soia, mei, faina din nuci.

Următoarele ingrediente pot avea derivate de cereale interzise: sirop de orez brun, colorant caramel, dextrină derivată din porumbş i grâu, făină de cereale, malt sau aromă de malt, amidon alimentar modificat, arome naturale şi artificiale, sos de soia.

bzi.ro


Distribuie
..