Renunţă la PÂINE dacă ai următoarele simptome
Pierdere inexplicabilă în greutate, carenţa de fier şi dureri abdominale sunt câteva dintre simptomele intoleranţei la gluten, o proteină care se găseşte în boabele de grâu, orz şi secară şi dă consistenţa pâinii, supelor şi sosurilor.
– diareee cronică.
– pierde inexplicabilă în greutate
– balonare
– dureri abdominale
– deficienţa de fier, acid folic sau vitamina B12
Limfomul este o forma de cancer care afecteazaă sistemul circulator limfatic ce face parte din mecanismul natural de apărare al organismului. Acesta este constituit dintr-o reţea de mici canale, vasele limfatice, prin care circulă anticorpii, celulele care distrug virusurile şi bacteriile. În cazul apariţiei limfomului, are loc o înmulţire exagerata a limfocitelor (care alcătuiesc limfa), care se acumulează atât la nivelul ganglionilor, cât şi la nivelul unor organe.
Permis şi interzis în celiachie
Sunt permise următoarele alimente şi cereale: hrisca, orez, porumb, cartofi, fasole, soia, mei, faina din nuci.
Următoarele ingrediente pot avea derivate de cereale interzise: sirop de orez brun, colorant caramel, dextrină derivată din porumbş i grâu, făină de cereale, malt sau aromă de malt, amidon alimentar modificat, arome naturale şi artificiale, sos de soia.