Reţeta unui desert minunat! Iată cum se prepară renumitele MACARONS

Distribuie

Macarons sunt un tip de desert franţuzesc absolut minunat. Macarons sunt uşoare, pufoase şi aroma se dezvăluie treptat, indiferent dacă este vorba de cremă de cafea, cremă cu fructe de pădure sau cremă din fucte exotice. Iată mai jos o reţetă superbă de macarons.

Reţetă de macarons cu fistic, potrivit unica.ro

Ingrediente:

4 albuşuri; 
60 grame zahăr tos;
220 grame zahăr pudră; 
110 grame făină de migdale; 
100 grame fistic pisat fin;
puțină sare;
pentru culoare: 1 linguriță pudră matcha sau colorant alimentar verde.

Pentru crema de unt:

4 linguri unt la temperatura camerei;
150 grame zahăr pudră;
Esenţă de vanilie;
1 linguriţă fistic pudră;
Colorant verde;
Mod de preparare:

Puneţi albuşurile într-un vas mai înalt, adăugaţi sarea şi bateţi până obţineţi o spumă stabilă. Adăugaţi jumătate din zahărul tos, fisticul, colorantul alimentar şi restul de zahăr. Bateţi până obţineţi o cremă groasă.

Adăugaţi amestecul de zahăr pudră şi migdale şi amestecaţi blând, pentru a nu distruge micile bule de aer, până ce aluatul luceşte. Astfel veţi obţine nişte macarons pufoase.

Încălziţi cuptorul la 150 de grade (treapta 1) şi puneţi o foaie de hârtie de copt într-o tavă întinsă.

Umpleţi o pungă pentru şpriţat fursecuri cu amestecul de macarons şi turnaţi bănuţi pe foaia de hârtie de copt.

Lăsaţi alutatul să se aşeze circa 10 minute, apoi coaceţi în jur de 25 de minute. După ce s-au răcit, desprindeţi-le uşor de hârtia de copt.

Mod de preparare crema de unt pentru macarons:

Amestecaţi într-un blender fisticul pudră cu zahărul şi înglobaţi pudra în untul moale. Adăugaţi vanilia şi colorantul şi amestecaţi bine. Turnaţi crema de unt într-un poş şi daţi la rece circa 10 minute, sau până se întăreşte puţin.Turnaţi crema între două fursecuri macarons şi răsuciţi încet , pentru lipirea celor două jumătăţi.

Sunt foarte bune și pe moment, dar specialiștii recomandă consumul lor abia peste 24 de ore de la preparare.


Distribuie