Rețetă: Twix gigant din 3 ingrediente

Distribuie

De ce să ne mulțumim cu niște batoane mici din comerț când putem face acasă, din numai 3 ingrediente, un baton Twix gigant și delicios? A, și e fără coacere! Te-am convins? Hai să îl facem împreună!

Ai nevoie de o tavă asemănătoare celei de chec, pe care să o îmbraci cu hârtie de copt, care să depășească marginile. Topește ciocolata la bain marie. Toarn-o în tavă într-un strat de 1 cm înălțime. Nivelați și uniformizați cu fundul unei linguri. Dă, ușor, cu tava de masă de 2-3 ori, ca să se așeze crema. Dă la frigider câteva minute. Între timp, desfă caramelele din ambalaj și pune-le într-un bol. Pune la topit în cuptorul cu microunde, la treaptă mare, cam 3 minute. Toarnă caramelul deasupra ciocolatei din tavă, tot într-un strat de 1 cm înălțime. Pune biscuiții deasupra, aliniați, de-a latul tavei, apăsând ușor, cât să acoperi tot stratul de caramel. Dă tava la rece un pic, să se așeze și întărească stratul de caramel. Pune iar un pic de caramel deasupra, și încă un strat de biscuiți. Toarnă ciocolată deasupra și nivelează. Atenție să nu depășească marginile tăvii. Pentru asta, mai dă cu tava, ușor, de masă de câteva ori.

Dă la frigider cel puțin 2 ore.

Întoarce tava cu fundul în sus pe un fund de lemn și trage de ea ușor în sus, ca să scoți batonul.  Scoate hârtia de copt de pe desert. Pregătiți o tavă mare, de servit, în mijlocul căreia puneți două pahare lipite, cu gura în jos. Puneți batonul de Twix peste ele și turnați ciocolată topită din belșug deasupra. cu o spatulă, netezește suprafața batonului, cât mai este ciocolata moale.

zutv.ro


Distribuie
..