Reţetă simplă şi delicioasă! Pui KIEV
Această rețetă se prepară în Ucraina, dar se crede că ar proveni de fapt din Rusia). La masa de prânz, adunați-i pe cei dragi la masă și serviți-le o porție de pui Kiev. Garantăm ca va fi savurat până la ultima bucățică.
Iată reţeta, potrivit clickpoftabuna.ro.
Ingrediente:
8 bucăți de piept de pui
225 de grame de pesmet
75 de grame de parmezan ras
5 ouă bătute spumă
100 de grame de făină
un vârf de cuțit de paprika
4 linguri de ulei de floarea soarelui
4 căței de usturoi zdrobiți
2 linguri de pătrunjel tocat fin
200 de grame de unt topit
zeama de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare:
Într-un bol, puneți usturoiul, pătrunjelul, untul și zeama de lămâie și amestecați bine. Așezați fiecare felie de piept de pui pe suprafața de gătit și, cu multă grijă, formați un fel de buzunărașe în care veți pune compoziția cu usturoi. Într-un bol, amestecați pesmetul cu parmezanul, iar în alt recipient, bateți ouăle. În al treilea castron, amestecați făina cu paprika și sare.
Înmuiați pieptul de pui, mai întâi în făină, apoi în ou și la final în pesmet. Se prăjesc timp de 2-3 minute pe fiecare parte, după care se pun într-o tavă și se lasă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.