Reţeta prăjiturii cu orez şi mere. Imposibil să-i rezişti

Distribuie

Această prăjitură este foarte uşoară, bogată în vitamine, este delicioasă şi oricât ai încerca, nu poţi să-i rezişti. Se prepară rapid şi uşor iar rezultatul va fi garantat. Dacă vrei să-ţi uimeşti iubitul, familia şi prietenii trebuie neapărat s-o încerci.

Iată reţeta prăjiturii cu mere şi orez, potrivit fitness-nutritie.ro.

Ingrediente:

100 gr. fulgi de orez integral (fără gluten) sau fulgi de quinoa

3 albușuri

2 ouă

30 gr. stafide

1 măr

scorțișoară

1 lingură miere

300 ml. lapte sau lapte de migdale

Mod de preparare:

1. Se fierbe orezul împreună cu laptele până ce capătă consistența unei budinci.

2. Se pun stafidele în apă călduță pentru câteva minute.

3. Se decojește mărul și se taie cubulețe.

4. Se amestecă, cubulețele de măr cu scorțișoara, apoi se amestecă împreună cu ouăle și albușurile.

5. Când fulgii de orez și laptele s-au răcit (foarte important!) se amestecă, cu restul ingredientelor și se mai adaugă puțină scorțișoară.

6. Se unge tava cu ulei și se pune compoziția în tavă.

7. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 10 minute și la 150°C, timp de 30 de minute.

Informații nutriționale:

Energie: 135 kcal.

Proteine: 7,5 gr.

Glucide: 21 gr. (din care zaharuri 8 gr. = mărul)

Lipide: 2 gr. (saturate 0,5 gr.)

Fibre: 2 gr.

 


Distribuie