Reţeta IDEALĂ pentru weekend: Prăjitură cu NUCI şi CAFEA

Distribuie

Nucile sunt miraculoase în prevenirea bolilor de inimă. Această prăjitură aromată cu cafea şi nuci este extraordinară pentru un weekend dulce de iarnă. Încearcă să prepari în acest weekend un deliciu pentru oamenii dragi ţie.

Număr de porţii: 12.

Timp de preparare: 30 – 45 minute.

Iată ingredientele pentru această prăjitură, potrivit one.ro/:

Pentru prăjitură:

175 de grame de unt;

175 de grame de zahăr pudră;

3 ouă medii, bătute;

175 de grame făină cu praf de copt, cernută;

55 de grame de nuci, tăiate mărunt;

1 lingură de cafea instant.

Pentru glazură:

55 de grame de unt;

225 de grame de zahăr pudră, cernut;

1 lingură de lapte;

1 lingură de cafea instant (nes).

Pentru decor:

85 de grame de nuci.

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul în prealabil la 180 ° C.

Puneţi toate ingredientele pentru prăjitură într-un bol şi amestecaţi până compoziţia devine cremoasă, adăugaţi făina, nucile şi nesul.

Ungeţi două forme de prăjituri cu diametrul de 18 cm cu margarină, tapetaţi cu hârtie de copt, apoi turnaţi jumătate din compoziţie în fiecare tavă.

Daţi formele la cuptor timp de 25 – 30 de minute, apoi scoateţi-le, răsturnaţi prăjiturile pe un grătar metalic şi lăsaţi-le să se răcească.

Glazura: amestecaţi bine toate ingredientele pentru glazură, adăugaţi laptele şi nesul şi bateţi bine compoziţia.

Turnaţi un pic de glazură pe unul dintre blaturi şi acoperiţi cu celălalt blat, ca un sendviş.

Acoperiţi prăjitura rezultată cu glazura rămasă şi păstraţi un pic pentru decorul final.

Puneţi glazura rămasă într-un şpriţ şi decoraţi prăjitura pe margini cu glazură şi nuci.

 


Distribuie