Reţetă DELICIOASĂ: Piept de pui cu sos de portocale

Distribuie

Carnea de pui este foarte uşoară şi foarte gustoasă. Ea nu îngraşă, aşa că poţi să o consumi fără să-ţi faci griji de silueta ta. Uite aici o reţetă pe care o să vrei s- găteşti încă de multe ori după ce o vei încerca prima dată.

Iată reţeta, potrivit http://fabuloase.ro.

Ingrediente:

6 piepți mici;

Făină;

4 linguri unt;

2 linguri ulei;

400 ml zeamă de portocale;

300 ml de vin alb sec;

1 cutie mică de compot de ananas;

2 linguri stafide;

1/4 linguriță coajă rasă de portocală;

1/2 linguriță chimen;

1/2 linguriță usturoi granule;

Sare, piper.

Piept de pui cu sos de portocale, mod de preparare: Dezosați și tăiați pieptul în bucăți mari, condimentați-le cu sare și piper, apoi tăvăliți-le bine prin făină și rumeniți-le pe toate părțile în ulei amestecat cu unt. Amestecați restul ingredientelor, așezați bucățile de pui într-un vas termorezistent, turnați deasupra cărnii amestecul de fructe și mirodenii și introduceți vasul la cuptor, până e bine pătrunsă carnea.

 


Distribuie