Reţetă DELICIOASĂ pentru copii: BRIOŞE cu morcovi
Nu doar dulci și delicioase, ci și foarte hrănitoare. Uite mai jos o rețetă de brioșe cu morcovi, numai bună pentru zilele obişnuite dar şi pentru ocaziile speciale, când ai invitați mai mulţi copii.
Iată reţeta, potrivit baby.unica.ro.
Ingrediente pentru 24 de mini-brioșe:
200 g morcovi;
o portocală;
o jumătate de ceașcă ulei de măsline (de preferință, extravirgin);
3 linguri de zahăr brun;
2 ouă;
o ceașcă de făină;
o jumătate de ceașcă făină de patiserie (din grâu integral);
o linguriță praf de copt;
o jumătate de linguriță de scorțișoară macinată;
o jumătate de linguriță de nucșoară măcinată;
un vârf de linguriță de sare;
150 g brânză topită;
zahăr pudră.
Mod de pregătire:
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Rade coaja de portocală (pe răzătoarea fină). Pune 3 lingurițe de coajă rasă deoparte. Stoarce portocala și păstrează o lingură de suc.
Dă morcovii pe răzătoarea cu găuri mari (ar trebui să rezulte cam o cană și un sfert).
Separat, într-un castron, amestecă uleiul și zahărul, apoi încorporează ouăle pe rând, adaugă și ambele tipuri de făină, praful de copt, praful de scorțișoară și nucșoară, sarea și o linguriță de coajă rasă de portocală. Amestecă bine, apoi adaugă și morcovul ras și omogenizează compoziția.