Reţetă de post! Şniţele de soia cu sos de roşii

Distribuie

În perioada Postul există multe tipuri de bucate, astfel că nu îţi va fi greu să-l urmezi în întregime. Vezi mai jos cum prepari şniţele de soia cu sos de roşii. Este o reţetă uşor de preparat şi săţioasă.

Ingrediente:

8 șnițele de soia

apă/supă clară de legume

pesmet

fulgi de porumb

boia dulce/iute

sare

piper

ulei.

Pentru sosul de roșii:

1 lingură cu ulei de măsline

1 cutie cu roșii tăiate

1 cățel de usturoi

oregano

sare

piper.

Mod de preparare:

1. Pune o oală cu apă cu sare la fiert. Când apa fierbe pune șințelele și lasă să fiarbă 20-30 de minute sau până când șnițelele se înmoaie. Dacă ai supă de legume, șnițelele vor ieși mult mai gustoase.

2. După ce s-au înmuiat bine, pune-le la scurs într-o sită. Dacă este nevoie, presează între palme șnițelele de soia.

3. Într-un castron cu gura mai largă, pregătește un amestec de pesmet, fulgi de porumb, boia dulce/iute, sare și piper după gust.

4. Tăvălește șnițelele de soia prin amestecul uscat și pune-le la prăjit în ulei înfierbântat, apoi scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

5. Pentru sosul de roșii, încinge uleiul într-o tigaie și aurește usturoiul tăiat felii. Scoate-l când s-a rumenit (altfel  devine amar) și toarnă roșiile în suc. Acoperă și lasă să dea 1-2 clocote.

6. Dă deoparte, presară oregano (sau busuioc), sare și piperdupă gust. Acoperă și lasă 10 minute să se întrepătrundă aromele.

7. Servește șnițelele de soia cu sos de roșii și, după gust, o salată de varză roșie

sursa:  eCuisine.ro.


Distribuie