Pur și simplu DELICIOASE! Învață să prepari cele mai bune SAVARINE în casă, gata în câteva minute

Distribuie

Îţi este dor de prăjiturile copilăriei? Ei bine, savarina era cu siguranţă „regina” lor. Încearcă să pregăteşti o reţetă simplă, fără prea mari bătăi de cap.

INGREDIENTE:

4 ouă

2 căni de zahăr

2 căni de iaurt

trei căni de făină

două pliculețe de praf de copt

o esență de vanilie

un borcan de gem de caise sau caise proaspete, pasate în blender.

800 grame de smântână de minim 30% grăsime sau lichidă pentru frișcă

zahăr pudră

MOD DE PREPARARE:

„Ouăle se bat cu cele două căni de zahăr până se obține o cremă untoasă, apoi se adăugă iaurtul și se amestecă. Praful de copt se amestecă cu făina și se adaugă compoziției, iar la final adăugăm esența de vanilie. Se tapetează cu unt și făină o tavă de mărime medie și se toarnă compoziția care se dă la cuptor pentru 25 de minute. După ce este gata, blatul trebuie să fie crescut cam de 3-4 degete și foarte pufos. Peste el se toarnă imediat cum a fost scos din cuptor două căni de apă rece. Separat se face un sirop din patru căni de apă, o jumătate de cană de zahăr și două sticluțe de esență de rom care se toarnă fierbinte peste compoziție. Se lasă să se însiropeze foarte bine blatul”, spune Doina Popescu, din Târgu-Jiu.

Pentru că blatul savarinei va fi dulce și însiropat, va fi nevoie de un strat de gem acrișor făcut din fructe de sezon precum caise sau piersici.

„Fie că aveți gem de fructe mai acrișor sau că pasați în blender cam jumătate de kilogram de caise sau piersici proaspete (când e vară) sau congelate, (atunci când faceți prăjitura iarna) neaparat trebuie pus un strat deasupra blatului pentru a mai stinge din dulceața acestuia. Gustul de dulce cu acrișor se va combina perfect. După ce blatul a absorbit tot siropul, se întinde peste el stratul de gem, de preferabil să nu fie foarte gros”, mai spune Doina Popescu.

Frișca de casă se prepară repede și își menține forma dacă se respectă câteva reguli simple. E important ca smântâna din care se face frișca, bolul și telul sau paletele mixerului cu care se va lucra să fie reci. Este chiar indicat ca ustensilele să fie ținute timp de 10-15 minute în frigider pentru a se răci.

„Smântâna se bate întâi la viteză mică timp de două minute, apoi se continuă la viteză maximă. Se continuă până se întărește astfel încât dacă întoarcem bolul nu o să cadă. Începem să punem și zahărul pudră acum, în funcție de cât de dulce vreți să fie frișca.”

La final, cine dorește poate să mai adauge jumătate de tabletă de ciocolată cu lapte dată pe răzătoarea mică pentru un gust și mai bun. Prăjitura se păstrează în frigider și se porționează în momentul servirii. Poftă bună!

a1.ro.


Distribuie
..