PRUNE cu topping crocant
Pentru că e sezonul prunelor, vă recomandăm un desert delicios. Aveţi grilă ca prunele să fie foarte coapte.
INGREDIENTE
6 prune foarte coapte, fără sâmburi, tăiate în patru
4 linguri de zahăr brun
100ml suc de portocale
1 linguriţă de scorţişoară
PENTRU TOPPINGUL CROCANT
150g de făină
75g de unt
2 linguri de zahăr brun
4 linguri fulgi de ovăz
50g fulgi de migdale
MOD de PREPARARE
- Se încinge cuptorul la 180º C.
- Se aşază prunele, zahărul, sucul de portocale şi scorţişoara într-o tigaie. Se amestecă şi se lasă pe foc timp de 3-4 minute până se dizolvă zahărul. Se separă compoziţia în patru vase mici rezistente la căldură.
- Se amestecă făina şi untul cu ajutorul unui robot de bucătărie până când se obţine o compoziţie sfărâmicioasă. Se adaugă apoi zahărul, fulgii de ovăz şi cei de migdale. Se presară amestecul obţinut deasupra prunelor şi se dau la cuptor 20-25 de minute până când devin crocante şi aurii.