Prepară Rafaello – un desert inedit pe placul oricui

Distribuie

Toată lumea a mâncat măcar odată Rafaello, aceste bomboane dulci şi savuroase, care pe lângă gustul desăvârşit, sunt şi foarte scumpe. Aşa cum pe multe dintre noi ne lasă mai greu inima să dăm prea mulţi bani pe dulciuri, învaţă cum să prepari acest deliciu acasă.

Vei avea nevoie de:

 – 200 g unt;

 – un pachet de alune de pădure;

 – 200 g lapte praf;

 – 150 g zahăr pudră cu aromă de vanilie;

 – 2 foi de napolitană;

 – 150 g fulgi de nucă de cocos.

Mod de preparare:

 – Pune untul într-un bol şi sfărâmă-l cu ajutorul unei furculiţe;

 – adaugă zahărul praf şi zahărul pudră cu aromă de vanilie;

 – amestecă toate ingredientele până se omogenizează;

 – sfărâmă foile de napolitană şi amestecă-le cu restul compoziţiei până se formează o pastă;

 – bagă pasta obţinută la frigider timp de 30 de minute;

 – rupe bucăţi mici din aluatul format şi umple-le cu câte o alună;

 – rotunjeşte aluatul cu ajutorul palmelor, ca să-ţi iasă o sferă;

 – la final, dă bomboanele prin nucă de cocos şi aşează-le pe un platou.

Foto: teoskitchen.ro

Bomboanele Rafaello sunt gata!


Distribuie