Prepară prăjitură cu cireşe şi sirop de arţar

Distribuie

Pentru început de săptămână, vă propunem un desert, care se prepară uşor şi este foarte gustos: prăjitură cu cireşe şi sirop de arţar. Dat fiind faptul că această coptură nu este foarte dulce, poate fi savurată cu plăcere chiar şi de femeile care urmează diete.

Pentru a prepara prăjitura cu cireşe şi sirop de arţar aveţi nevoie de:

200 grame de făină;

4 ouă;

150 grame de unt;

150 ml sirop de arţar;

o lingură cu esenţă de vanilie;

2 linguriţe cu praf de copt;

25 grame de cacao;

350 grame cireşe fără sâmburi;

zahăr pudră vanilat

Se pune într-un castron untul înmuiat la temperatura camerei, siropul de arţar, cacao, esenţa de vanilie şi apoi se mixează bine toate ingredientele.

Separat se bat ouăle spumă şi se încorporează treptat în compoziţie.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor. Compoziţia rezultată o răsturnăm într-o tavă rotundă cu dimensiuni de 22-24 cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Deasupra compoziţiei se aşează cireşele.

Prăjitura se coace la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. După ce s-a copt, se lasă să se răcorească în tavă, apoi se mută pe un grătar. Când s-a răcit complet se pudrează cu zahăr pudră şi se serveşte cu plăcere.

Prăjitura se poate prepara cu tot felul de fructe!


Distribuie