Prepară Prăjitură cremoasă cu struguri

Distribuie

Este plină de vitamine, cremoasă şi extrem de gustoasă. Vezi şi cât de simplu se prepară. Încearcă şi tu să-ţi uimeşti familia cu acest deliciu.

Pentru aluat

200 g făină

100 g migdale rase

100 g zahăr pudră

1 praf sare

125 g unt

2 gălbenuşuri

Pentru cremă

20 g gelatină transparentă

500 g brânză dulce

150 g zahăr pudră

250 g smântână pentru frişcă

375 g struguri din compot

Pentru ornat

migdale

frunze de mentă

PREPARARE

1. Toate ingredientele pentru aluat se amestecă bine, se pun într-o folie şi se lasă 30 de minute la rece. Într-o tavă se aşază hârtie de pergament, se întinde aluatul şi se dă la cuptor pentru 10-12 minute.

2. Strugurii se pun să se scurgă. Gelatina se înmoaie conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Brânza de vaci se amestecă cu zahărul pudră. Frişca se bate până se întăreşte. Gelatina se amestecă bine cu brânza de vaci, după care se adaugă strugurii şi frişca bătută.

3. Se toarnă crema peste aluatul răcit şi se ornează cu migdale şi frunze de mentă. Se dă la rece până se întăreşte, se taie bucăţi şi se serveşte rece.

retete.unica.ro.


Distribuie