Prepară ÎNGHEŢATA PRĂJITĂ, cel mai excepţional desert chinezesc

Distribuie

Uimită, nu-i aşa? Ei bine, în lumea culinară combinaţiile neobişnuite şi contrastante sunt destul de obişnuite, aşa că iată trei reţete inedite cu îngheţată trecute literalmente prin focurile creatiei culinare. Îngheţata prăjită este un desert care nu prea lipseşte din meniurile restaurantelor chinezeşti.

Pentru prepararea îngheţatei prăjite vei avea nevoie de:
– 1 cutie de îngheţată de 500 gr
–  200 gr făină
– 5 felii de cozonac sau pandispan
– 2 linguri de zahăr
– 1 l de ulei pentru  prăjit
– 2 linguri de coniac

Cum prepare îngheţata prăjită?

1. Se formează 5 bile de îngheţată de dimensiunea celor de biliard şi se bagă în congelator timp de 2 ore.

2. Feliile de cozonac sau pandispan se înmoaie cu puţină apă cu coniac şi se asează peste bilele de îngheţată.

3. Câte o felie de cozonac pentru fiecare bilă de îngheţată.

4. Se pune din nou în congelator timp de 30 minute.

5. Într-un castron se toarnă făină şi apă rece până se formează un aluat dens şi corpos.

6. Se adaugă cele 2 linguri de zahăr şi se amestecă din nou.

7. Când aluatul pare destul de dens ,scoate bilele de îngheţată din congelator şi treci-le prin acest luat ,în aşa fel încât toată îngheţata să fie acoperită de acest aluat şi să fie bine închisă la capete.

8.  Se introduce din nou în congelator timp de 1 -2 ore.Cu cât stau mai mult în congelator cu atât e mai bine.

9. Pentru a prăji această îngheţată ai  nevoie de uleiul  foarte bine încins în care se adaugă aceste bile ţinându-le nu mai mult de 2 minute, timp în care se şi rumenesc.

10. Se scot pe o farfurie cu şerveţel absorbant şi se servesc imediat calde la exterior şi reci înăuntru.

Îngheţata  s-a topit exact cât avea nevoie şi de aceea acest desert este un deliciu, mai ales pentru chinezi.

Serviţi cu plăcere!


Distribuie