Prepară dovlecei cu sos de usturoi

Distribuie

Pentru sfârşit de săptămână, vă propunem o reţetă foarte gustoasă şi care se prepară uşor. Ingredientele le găsiţi în orice magazin sau la piaţă. Dovlecii cu usturoi pot fi consumaţi oricând şi chiar combinaţi cu tot ce vă pofteşte stomăcelul.

Ingredientele de care aveţi nevoie pentru a pregăti dovleceii:

3 dovlecei mari;

2 ouă;

100 grame de făină;

1 căpăţână de usturoi;

200 ml de ulei;

2 linguriţe de oţet;

sare, piper.

Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie felii nu foarte groase.

Tăvălim feliile de dovlecel prin făină.

Batem ouăle cu sare şi piper şi adăugăm dovleceii în compoziţie.

După ce îi scoatem din ou, îi prăjim atent.

Îi scoatem într-o sită ca să elimine surplusul de ulei.

Pentru a pregăti sosul de usturoi, curăţăm usturoiul şi îl tăiem mărunt. După aceasta îl frecăm cu o lingură de lemn.

Adăugăm puţin ulei şi oţet şi mestecăm până devine consistent.

Potfă mare!

Foto: caietulcuretete.com


Distribuie