Prepară desertul „‘Cremă de zahăr ars cu nucă de cocos”

Distribuie

Este un deesrt nemaipomenit, iar celor cărora îl veţi găti, cu siguranţă vor rămâne încântaţi. Uite cât de rapid şi uşor se prepară.

Timp de preparare: 40 min

Gata în: 1 ore, 10 min

INGREDIENTE

1 litru lapte

1 pachet nucă de cocos

6 ouă

150 g zahăr

3 pliculete zahăr vanilat

1 praf sare

PREPARARE

1. Se pune laptele la fiert cu nuca de cocos, 150 g zahăr şi cele 3 plicuri de zahăr vanilat.

2. Între timp, se face caramelul cu restul de zahăr, apoi se toarnă în forma dorită şi se aşteaptă să se răcească.

3. După ce laptele a dat în clocot, se ia cratiţa de pe foc şi se bat cele 6 ouă, apoi se adaugă în lapte, amestecând încontinuu cu telul. Compoziţia se toarnă imediat peste caramel.

4. Vasul cu această compoziţie se pune într-o cratiţă sau tavă mai mare, în care se pune apă. Se dă la cuptor, la aproximativ 180°C, timp de 40 de minute.

5. După ce crema s-a răcit, se răstoarnă pe un platou.

retete.unica.ro.


Distribuie