Prepară delicioasele batoane ”BOUNTY” în condiţii casnice

Distribuie

Această rețetă nu este complicată, însă îţi trebuie ceva timp, fiindcă este migăloasă. Din punct de vedere al gustului este pur şi simplu divină. Dacă foloseşti nucă de cocos proaspătă, în loc de fulgi, pentru textură şi aromă, atunci şi beneficiile pe care le va avea asupra sănătății tale, te vor surprinde. Vezi mai jos cât de simplu se prepară.

Ingrediente:

Umplutură;

300 g nucă de cocos proaspătă (aprox. 2 nuci de mărime medie);

100 g caju crud;

1/2 cană apă;

50 g ulei de cocos, presat la rece (cu aromă);

100 g miere;

30 g fulgi cocos uscați;

Înveliș de ciocolată;

1/2 cană unt de cacao topit;

4 linguri miere (sau după gust);

5-6 linguri cacao (sau după gust).

Mod de preparare:

1. Nuca de cocos se desface și se curăță de coaja subțire și maro, spălați cu apă călduță și apoi dați pe o răzătoare cât mai fină. Când desfaceți nuca, încercați să obțineți bucăți cât mai mari pentru a vă ușura munca atunci când dați pe răzătoare, scrie fitness-nutritie.ro

2. Apoi în blender puneți caju (pe care înainte îl puteți lăsa la înmuiat în apă timp de o oră) împreună cu 1/2 cană apă. Procesați până obțineți o cremă fină și consistentă.

3. Transferați crema în robotul cu lama S și adăugați și restul ingredientelor: fulgii de cocos răzuiți, uleiul de cocos, mierea, fulgii de cocos uscați. Amestecați până totul este bine omogenizat. Dacă nu aveți un robot, puteți amesteca totul cu mâna foarte bine.

4. Acum luați din compoziție și formați cu atenție batoane de dimensiunea dorită. Compoziția este destul de moale și nu foarte lipicioasă. Se formează batoanele cu mâna și se pun în congelator timp de aprox. 2-3 ore.

5. După ce le-ați lăsat să stea la congelator măcar 2 ore, puteți pregăti crema de ciocolată.

6. Tot ce trebuie să faceți este să topiți untul de cacao pe baie de aburi, îl puneți într-un bol, adăugați mierea și cacao și amestecați cu ajutorul unui tel până când totul este bine omogenizat. Vă recomand să adăugați mierea și cacaoa treptat și să gustați pentru a obține aroma preferată.

7. Lăsați crema să stea 4-5 minute la temperatura camerei pentru a se întări un pic, apoi scoateți batoanele din congelator și înveliți-le bine în ciocolată.

8. Eu le-am pus pe o farfurie, însă dacă aveți un de grătar din metal cred că ar fi mai bine.

9. Lăsați-le în congelator 30-40 min., apoi pot fi consumate sau puse în frigider, pentru a nu îngheța crema de cocos din interior.

 


Distribuie