Prepară Cheesecake-ul cu portocale şi dulceaţă de lămâi
Dacă vrei să fii o gospodină desăvârşită, uimindu-ţi oamenii apropiaţi, trebuie să prepari acest desert aromat, care te duce cu gândul la o livadă cu lămâi şi portocali în floare.
Iată reţeta, potrivit goodfood.ro.
Ingrediente
-250 g. pricomigdale;
-125 g. unt clarificat (burro chiarificato ,beurre noisette , ghee );
-coajă rasă de la 1/2 lămâie ( folosiţi coaja de la lămâie doar dacă aveţi lămâi bio , netratate );
-vanilie măcinată (cât luaţi cu vârful degetelor );
-350 g.ricotta;
– 3 buc.portocale;
-250 g. dulceaţă de lămâi (preparată din lămâi bio );
-100 ml smântână vegetală;
-150 g zahăr brut (nerafinat );
-5 g agar agar (gelatizant pudră 100% vegetal obţinut din alge marine ).
Mod de preparare
1. Lăsăm untul să se topească la temperatura camerei. Măcinăm într-un robot pricomigdalele şi le amestecăm cu untul topit până obţinem un aluat omogen. Punem acest aluat într-o formă pentru copt tortul şi lăsăm la frigider pentru 1 oră.
2. Amestecăm ricotta cu zahărul apoi topim 1/2 din gelatizant în smântână şi încorporăm în amestecul de ricotta cu zahăr.Adăugăm coaja rasă de lămâie şi punem crema obţinută peste baza din pricomigdale. Lăsăm apoi la frigider încă 4 ore sau peste noapte dacă timpul va permite).
3. Tăiem portocalele bucăţele mici şi eliminăm sâmburii. Încălzim dulceaţa câteva minute, adăugăm bucăţelele de portocale şi 1/2 din cantitatea de gelatizant şi mai fierbem 2 minute. Lăsăm la răcit şi apoi adăugăm mixul de portocale cu dulceaţa de lămâi peste crema de ricotta.
4. Lăsăm din nou la frigider pentru 1 oră.