PREPARĂ cel mai gustos desert din vara aceasta: TIRAMISU cu căpşuni

Distribuie

Pentru a te răsfăţa pe măsură, îţi propunem un desert delicios şi foarte gustos: tiramisu cu căpşuni. Acesta se prepară uşor, este gustos şi poate fi servit cu o plăcere enormă.

Pentru a prepara tiramisu cu căpşuni aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

600 grame de căpşuni;

400 grame de piscoturi;

500 grame de brânză mascarpone;

130 grame de zahăr;

5 ouă;

o lămâie.

În primul rînd, se spală bine şi se taie căpşunile. Le lăsăm pentru o jumătate de oră împreună cu 2 linguri de zahăr, sucul de lămâie şi 2 linguri de apă.

După aceasta, separăm gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă tare, iar gălbenuşurile se baz cu zahăr şi se amestecă cu brânza mascarpone până avem o compoziţie omogenă. Se adaugă peste compoziţie spuma de albuşuri. Crema este gata.

Pregătim sucul de căpşuni pentru a înmuia piscoturile: punem într-un castron sucul scurs de la căpşuni plus jumătate din căpşuni tăiate cuburi mici şi amestecate cu un blender.

Avem grijă ca piscoturile să se înmoaie în sucul de căpşuni câte 15 secunde fiecare.

Pe fundul unui vas dreptunghiular, care să aibă pereţii înalţi, punem primul strat de piscoturi pe care îl acoperim cu cremă de brânză mascarpone şi căpşuni tăiate în cubuleţe mici. Urmează stratul al doilea, crema şi căpşunile.

Se pune la frigider pentru 2 ore. Poftă bună!


Distribuie