Prepară acest DELICIU! Bruschetta cu roşii

Distribuie

Răsfăţaţi-vă cu ceva foarte simplu şi rapid de preparat, puteţi face bruschete cu roşii cherry. La reţetele cu ingrediente simple şi puţine, trebuie să folosiţi ingrediente de calitate: roşiile să fie dulci şi cărnoase, uleiul extravirgin presat la rece cu aromă intensă, busuiocul proaspăt şi pâinea ţărănească gustoasă, cu găuri mari şi coaja groasă crocantă.

Ingrediente pentru bruschetta cu roşii, potrivit e-retete.ro:

200 gr roşii (pot fi cherry);

4 felii ciabatta;

1 căţel mare usturoi;

4 frunze mari de busuioc;

4 linguri ulei măsline extravirgin;

puţină sare mare de mare.

Preparare

Se striveşte busuiocul cu sare mare, în mojar. Când devin pastă, se adaugă uleiul de măsline şi se omogenizează.

Roşiile se taie în cubuleţe. Dacă nu folosiţi roşii cherry, curăţaţi miezul cu seminţe.

Se toarnă sosul de busuioc peste roşii şi se amestecă uşor. Dacă aţi folosit roşii cherry veţi vedea că mare parte din seminţe cad la fund (practic se curăţă singure). Se lasă să stea până faceţi paşii următori.

Se prăjeşte pâine, pe ambele părţi.

Se taie căţelul de usturoi la un capăt ca să expuneţi miezul. Se freacă cu acel capăt feliile de pâine (cât de mult doriţi, după cât de usturoiate vrei să fie bruschetele).

Se distribuie roşii pe fiecare felie de pâine. Sucul de la roşii rămas în farfurie se toarnă deasupra (cu grijă, să nu cadă sâmburi, dacă aţi folosit cherry).

Se decorează cu frunze proaspete de busuioc.


Distribuie