Pregătim împreună prăjitura cu răvaş

Distribuie

Vrei să-ţi impresionezi prietenii cu o coptură deosebită? Alege să pregăteşti celebrele prăjituri cu răvaş.

Pe lângă faptul că sunt delicioase, cu ajutorul lor poţi stimula  atmosfera unei petreceri, iar oaspeţii tăi vor căuta nerăbdători mesajele de prevestire. Iată reţeta  prăjiturelor cu răvaş!

Vei avea nevoie de:
–   2 albuşuri de ou
–  1/2 linguriţa esenţă de vanilie
–   1/2 linguriţă esenţă de migdale
–   3 linguriţe de ulei
–   8 linguriţe făină
–    2 linguriţe amidon
–   8 linguriţe zahăr
–   3 lingurite apă
–    bileţele cu urări de bune

Mod de preparare:
1. Include cuptorul şi lasă-l câteva minute să se preîncălzească! Pregăteşte o tava tapetată cu hârtie de copt , apoi unge cu puţin unt topit hârtia de copt. În paralel, scrie răvaşele pe fâsii de hârtie.
2. Într-un vas bate albuşurile spumă împreună cu esenţa de vanilie. Adaugă treptat făina, untul topit rămas, sarea, zahărul şi amestecă bine.
3. Pune câte o linguriţa din compoziţia rezultată pe hârtia de copt la minimum 2 cm distanţă. Trage de hârtie aşa încât să rezulte forme rotunde de compoziţie. Nu pune prea multe linguriţe de compoziţie pe câte o hârtie de copt!  E necesar ca prăjiturelele  să fie foarte fierbinţi pentru a le da o  formă, odata ce se răcesc este prea tarziu.
Îţi recomandăm să  începi cu 2 sau 3 pe o foaie pentru a vedea cât de multe poţi  face până se răcesc.
4. Pregăteşte ravaşele şi îndoaie-le în două.  Scoate aluatul din cuptor.  Imediat ce le-ai scos din cuptor,, cu  o lopăţică,  dezlipeşte fiecare fursec de pe hârtia de copt şi întoarce-l pe partea cealalta. În mijlocul prăjiturii aşează mesajul îndoit în două.
5. Cocoşează  fursecul în două, unind  marginile  şi apasa bine până se lipesc.  Cu ajutorul unei cani goale, mulează fursecul pe marginea ei şi lasă-l  pentru câteva minute pentru a căpăta forma specifică prăjiturilor cu răvaşe.

SFAT:
Aluatul riscă să se  desfacă,de aceea  este bine să le pui într-o formă de brioşe cu deschizătura în jos până se întăresc foarte bine.
Este bine să le păstrezi în cutii metalice închise ermetic, pentru ca prăjiturile să fie mai  crocante.

Dacă vrei să obţii nişte prăjiturele mai nuanţate, îţi sugerăm  să adaugi coloranţi alimentari.

Îţi urăm poftă bună şi un răvaş norocos!


Distribuie
..