Prăjitura miliardarului! Uite cât de SIMPLU se prepară

Distribuie

Un desert delicios, cu ciocolată și caramel din belșug! Iată cum se prepară prăjitura miliardarului.

INGREDIENTE

150 g unt nesărat
250 g zahăr tos
225 g făină integrala
175 g unt sărat
200 ml lapte condensat
1 linguriță esență de vanilie
200 g ciocolată amăruie, topită
200 g ciocolată cu lapte, topită
1 baton de cereale cu fagure de miere, zdrobit, pentru ornat
O mână de pastile de ciocolată pentru ornat

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Combină cu telul electric untul nesărat, 75 g zahăr tos și făină. Toarnă compoziția în tava de copt de 23×33 cm. Nivelează suprafața prin presare și înțeapă din loc în loc cu furculița. Da la cuptor 30-35 min până când capătă culoarea unui biscuit. Lasă să se racească în tavă.

2 Într-un vas pe foc mic pune untul sărat, zahărul rămas și laptele condensat. Amestecă până când zahărul se topește. Adu la punctul de fierbere și lasă să fiarbă la foc mic 10 min, până când se caramelizează. Adaugă esența de vanilie și toarnă peste biscuit. Da la rece pentru a se întări.

3 Topește cele două feluri de ciocolată în boluri separate la microunde. Toarnă ciocolată amăruie peste caramel și apoi pe cea cu lapte și amestecă cu scobitoarea. Presară batonul de cereale zdrobit și pastilele de ciocolată și dă din nou la rece pentru a se întări. Taie pătrate și păstrează în cutie închisă ermetic, la rece, cel mult trei zile.

avantaje.ro.


Distribuie