Prăjitura care NU are nevoie de coacere. Iată cum se prepară prăjitura cu MASCARPONE

Distribuie

Aceasta este o prăjitură extraordinară, care nu necesită coacere. În plus, se găteşte rapid şi ai nevoie doar de puţină răbdare şi dorinţă. Vezi mai jos ce ingrediente îţi trebuie ca să îţi bucuri membrii familiei cu ceva delicios.

Iată ingredientele, potrivit bucataras.ro.

Pentru blat:

100 g biscuiţi;

50 g unt.

Pentru crema:

250 g mascarpone;

100 g lapte condensat îndulcit;

100 g dulce de leche;

200 ml smântână pentru frişcă;

1 linguriţă gelatină;

1 plic zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE

Blat:

Biscuiţii se macină în robot până se obţine un pesmet fin. Turnăm untul topit şi amestecăm până obţinem o compoziţie ca nişte firimituri. Punem într-o tavă detaşabilă (18 cm diametru)  şi tasăm bine cu fundul unui pahar. Dăm la frigider până pregătim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat în câteva linguri cu apă rece.

Smântâna pentru frişcă o mixăm la viteză mică până începe să prindă consistenţă. Adăugăm zahărul vanilat şi mixăm până devine pufoasă. 

Mascarponele îl mixăm într-un castron împreună cu laptele condensat şi dulce de leche. Apoi adăugăm frişca bătută, amestecând uşor.

Gelatina o topim la baine-marie. Atenţie, nu se înfierbântă. Punem peste gelatină câteva linguri din compoziţia de mascarpone (pentru a aduce cele 2 compoziţii la aceeaşi temperatură) şi omogenizăm. Amestecăm apoi cele 2 compoziţii şi omogenizăm, amestecând uşor. 

Turnăm compoziţia peste blatul de biscuiţi şi dăm la frigider pentru câteva ore, până se întăreşte.

Scoatem prăjitura din tavă, o „machiem” cu puţină ciocolată topită şi porţionăm după dorinţă.

 


Distribuie