Persoanle care consumă şampanie au o inimă mai puternică şi mai sănătoasă

Distribuie

Cunoscută pentru gustul dulce-acrişor, preferată în rândul femeilor, şampania este şi o băutură cu efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Cei care consumă şampanie în mod regulat, dar în cantităţi limitate, au o inimă mai puternică şi mai sănătoasă. Vezi de ce!

Şampania sau băutura regilor este bogată în polifenoli, nişte substanţe vegetale care dilată vasele de sânge, uşurând munca inimii. Aceasta se face, dintr-un amestec de stuguri roşii (pinot noir) şi albi (chardonay).  Şampania conţine numeroase vitamine ca: B1, B2, B6, C şi enzime antioxidante.

Iată de ce trebuie să consumi şampanie:

– Pe lângă faptul că îţi înveseleşte starea de spirit, ajută şi la ameliorarea efectelor date de boli precum Parkinson, Alzheimer sau atacul cerebral.

– Şampania îţi curăţă faţa. Dioxidul de carbon conţinut de şampanie, are efect de netezire a pielii, iar polifenolii reduc din roşeaţă.

– Foloseşte şampania ca balsam. Combină 1 cană de lapte praf, 2 sau 3 căni de vin spumant şi o lingură de miere. Amestecă bine compoziţia şi adaug-o în apa de baie. Pentru a savura din plin acest moment relaxant, bea şi un pahar rece de şampanie.

– Dacă vrei să-ţi menţii silueta, ştiind riscurile care apar în urma consumului de alcool, nu-ţi fă griji! Este recomandat să bei din când în când câte o cupă de şampanie pentru că are un indice caloric foarte scăzut: 78 de calorii per 100 de grame.

Aşadar, acum că ştii beneficiile acestei băuturi fine, nu-ţi rămâne decât să desfaci o sticlă de şampanie şi să-i savurezi gustul în numele unui corp frumos şi sănătos! Noroc!


Distribuie
..