O variantă interesantă pentru un mic dejun GUSTOS. Unt de usturoi

Distribuie

Îţi place să mănânci tartine dimineaţa, dar parcă ţi-ai dori ceva special. Încearcă aceasta reţetă şi nu vei regreta. Şi dacă te temi să nu miroşi a usturoi, nu ai de ce. Spală-te pe dinţi după ce ai mâncat şi mestecă nişte frunze de pătrunjel sau o gumă de mestecat. Mirosul va dispărea.

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 1 capăţână mare de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 linguriţă ulei de măsline
  • 1 legatură pătrunjel
  • piper
  • sare
MOD de PREPARARE

1.    Se lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei, iar usturoiul se curaţă şi se taie pe din două.

2.    Apoi, usturoiul se pune într-o strecuratoare de metal care se aşează pe o oală cu apă, pe aragaz. Se lasă 5 minute din momentul în care fierbe apa şi apoi se ia de pe aragaz.

3.    În robotul mixerului se pune untul moale şi tăiat cubuleţe, se adaugă ceapa, usturoiul, sarea şi piperul. Se mixează întâi o tură-două şi apoi se adaugă uleiul care ajută la mixare.

4.    Se pune si patrunjelul şi se mixează pentru a obţine o pastă fină. Se pune în borcan şi se pastrează la frigider 24 de ore sau la congelator pentru mai mult timp. E bun pe fripturi, dar şi pe tartine cu carne sau salam.


Distribuie