O REŢETĂ de sezon. Trandafiri cu brânză dulce si cireşe. DELICIOS
Vă prezentăm un desert cu foietaj, brânză dulce şi cireşe,tare bun şi aromat şi care vă poate ajuta să faceţi ceva rapid pentru atunci când primiţi musafiri neaşteptaţi sau chiar pentru o masă de sărbătoare.
Ingrediente pentru 4 porţii:
1 pachet foietaj dreptunghiuri
10 cireşe
250 gr brânză dulce
50 gr brânză ricota
coaja rasă de la o lămâie
nucşoară rasă
2 pliculeţe zahăr vanilat
3 linguri zahăr
2 ouă
1 albuş şi 1 gălbenuş pentru uns trandafirii
Mod de preparare: Decongelăm aluatul, dar nu chiar de tot, doar cât să fie uşor de manevrat, dar să nu fie foarte moale. Într-un castron punem brânza, ouăle, zahărul, nucşoara, vanilia, coaja de lămâie şi amestecăm bine pentru a omogeniza întreaga compoziţie.
Cireşele le tăiem în jumătăţi, scoatem sâmburii şi apoi fiecare jumătate de cireasă o tăiem în feliuţe pe care apoi le amestecăm cu brânza.
Luăm un dreptunghi/pătrat de aluat, îl crestăm la colţuri, în mijloc punem o lingură de umplutură, adunăm apoi pe rând 2 laturi şi pe celelalte 2 laturi le dăm cu gălbenuş pe interior, pentru a sta lipite şi pentru ca trandafirul să nu se desfacă la copt.
Ungem cu gălbenuş la exterior trandafirii şi îi dăm la cuptor până când s-au rumenit frumos. Tot procesul de realizare a acestei reţete durează 60 de minute, iar oaspeţii dumneavoastră vor fi încântaţi.
Sursa:bucataras.ro