Nu le mai arunca! Uite ce calităţi minunate au COJILE DE BANANĂ

Distribuie

Cu siguranţă ai mai citit despre multiplile beneficii ale bananelor. Dacă până acum obişnuiai să arunci cojile de banană, ar fi bine să te răzgândeşti. Iată la ce le poţi folosi.

Hrănesc plantele – Cojile de banană sunt bogate în calciu şi magneziu şi, astfel, florile îţi vor “mulţumi” că le hrăneşti. Ţine în vasul cu apă pentru flori o coajă de banană (proporţia o coajă de banană la 5 părţi de apă), scrie expresspress.ro. Apoi, udă florile lichidul rezultat. Coaja de banană mai poate fi folosită şi pentru a da lustru frunzelor plantelor.

Uşurează senzaţia de mâncărime – Dacă te-a pişcat ţânţarul sau dacă ţi-a apărut vreo iritaţie, freacă uşor zona afectată cu coajă de banană. Rana se va vindeca mai repede şi îţi va uşura senzaţia de mâncărime.

Luciu pentru obiectele din piele şi lemn – Dacă vrei să dai un lustru nou hainelor din piele şi mobilei din lemn, freacă-le uşor cu interiorul cojii de banană, apoi şterge cu o cârpă moale şi curată.

Ajută la negi – Pune o bucată din coajă de banană pe neg peste noapte. Repetă tratamentul timp de o săptămână şi potasiul din coajă de banană te va ajuta să scapi de negi şi să previi reapariţia lor.

Tratează acneea – Freacă uşor zona afectată cu coaja de la o banană foarte coaptă timp de 10 minute. Lasă cât mai mult timp pe fază reziduurile, până când te speli pe faţă înainte de a merge la culcare. Repetă procedeul zilnic, până când acneeea dispare.

Lustruieşte argintăria – Amestecă la blender o coajă de banana cu apă şi foloseşte pasta la curăţarea argintăriei.

Atrag fluturii şi păsările – Pune coji de banana foarte coaptă pe o platformă înaltă, iar dulceaţa din ele va atrage fluturii şi păsările. Atenţie, totuşi, albinele şi viespile, vor fi şi ele “curioase”.

Albesc dinţii – De fiecare dată când te speli pe dinţi, freacă uşor pe dinţi, timp de două minute, coaja de banană. În acest fel, smalţul dinţilor va fi “tratat” cu magneziu, mangan şi potasiu.

Îngrăşământ natural – Cojile de banana se descompun foarte repede şi devin un îngrăţământ natural ideal pentru sol. Roşiile atrag foarte repede nutrienţii din banană.


Distribuie
..