Nu arunca cojile de portocale la gunoi! Descoperă cât de benefice sunt

Distribuie

Eşti obişnuită să arunci cojile fructelor fără să te gândeşti cât de benefice pot fi pentru sănătate datorită concentraţiei de vitamine, minerale, fibre şi nutrienţi necesari funcţionării organismului. Vorbim anume despre cojile de portocale care sunt extrem de valoroase.

Coaja de portocală ar trebui să fie mâncată odată cu portocala. Aceasta ajută digestia, reduce infecţiile, scade colesterolul şi luptă împotriva cancerului de sân. Mai mult decât atât, coaja dă un aspect curat tenului şi poate fi adaugată în salate şi deserturi.

Îţi povestim în deltalii cât de benefică este coaja de portocală:

Îmbunătăţeşte digestia

Datorită compoziei de fitonutrienţi şi flavonoide care te feresc de probleme gastro-interstinale, precum aciditate, arsuri, diaree sau flatulenta. În plus, dacă ai constipaţii, te pot ajuta cojile de portocale uscate şi date prin răşniţă de cafea.

Parfumează aerul din camera

Câteva coji de portocale vor împrospătează aerul din camera ta. Lasă un bol cu coji de portocale în camera în care dormi şi nu veimai aveanevoie de deodorate.

Scade colesterolul

În coaja de portocale, dar şi în pieliţa albă se găseşte o substanta numită hesperadină care are rolul de a reduce colesterolul rău şi hipertensiunea arterială.

Dezinfectează

Bogate în vitaminele A şi C (antioxidanţi naturali) care stimulează sistemul imunitar şi luptă împotriva infecţiilor, răcelii şi gripei.

Previne cancerul

Datorită proprietătilor antiinflamatorii, hesperidina din coaja de portocală poate preveni cancerul la sân şi întări oasele. De asemenea, coaja de portocală mai conţine d-limonina, o substanţă care te apără de razele ultraviolete, prevenind în acest fel şi cancerul de piele.

Ţine la distanţă ţânţarii

Pune într-un blender coaja de portocală şi foloseşte-o pentru a îndepărta ţântarii sau alte insecte.


Distribuie
..