Nu ai să crezi la ce mai este bună CEAPA, în afară de alimentaţie

Distribuie

Orice gospodină ştie că nicio tocană şi nicio ciorbă nu se fac fără un pic de ceapă călită. Foloseşti ceapă şi la ciorbă de fasole, tăiată în solzişori în salate şi multe alte feluri de mâncare. Ce poate nu ştiai este că fasolea este de mult ajutor şi în afara bucătăriei. Ţi-ai fi imaginat ca poţi apela la ea pentru dezgheţarea parbrizului sau pentru lustruirea metalului?

La ce este bună ceapa:

1. Respinge insectele. Vrei să fii un pic singură şi nemuşcată de ţânţari? Ia o ceapă şi freacă-ţi hainele sau pielea. Dacă mai scapă vreo înţepătură, tot ceapa te scoate din impas: frecţionează zona cu ceapă crudă şi-ţi vei calma zona iritată, scrie bzi.ro

2. Te scapă de durerea de gât. Fierbe o jumătate de ceapă şi fă-ţi un ceai care alungă durerea şi iritaţiile gâtului.

3. Scoate aschiile de sub piele. Ia o bucată mică de ceapă şi aşaz-o peste aschie cu ajutorul unei benzi adezive. Menţine o oră şi vei vedea după că aschia va fi mai uşor de înlăturat.

4. Lustruieşte metalul. Zdrobeşte o ceapa şi combin-o cu apă. Ia amestecul cu ajutorul unei cârpe şi freacă robinetele şi duşul. Acestea vor străluci apoi.

5. Curăţă grătarul. Te-ai săturat de soluţiile puternic mirositoare şi acide pentru a curăţa cuptorul şi gratarul? Înfige furculiţa într-o jumătate de ceapă şi, când instrumentele sunt fierbinţi, încearcă să elimini depunerile.

6. Este o vopsea cât se poate de eco şi de… portocalie. Foile de ceapă pot fi puse într-un ciorap de damă sau într-un filtru de cafea şi fierte vreme de 20 de minute. Lichidul rezultat este o vopsea perfecta pentru hârtie sau ţesături.

7. Previne îngheţarea parbrizului. Taie jumătate de ceapă şi sterge cu ea parbrizul de cu seară. Vei preveni îngheţarea acestuia.

8. Absoarbe mirosul de „proaspăt vopsit”. Pune într-un bol cu apă câteva felii de ceapă. Lasă bolul peste noapte în camera proaspăt vopsită pentru a absorbi mirosul de vapori degajaţi de vopsea.


Distribuie