Nicio zi fără ÎNGHEŢATĂ

Distribuie

Îngheţata nu înseamnă numai calorii şi grăsimi, ci şi multă sănătate! Însă nu trebuie mâncată oricum şi oricâtă! Iată câteva secrete care te vor ajuta să pui în practică sloganul „nicio zi fără îngheţată”, iar silueta ta nu va avea de suferit!

Cercetatorii au demonstrat că îngheţata acţionează asupra centrilor plăcerii din creier într-un mod similar cu ascultarea muzicii preferate. După scanarea creierului unor persoane care au mâncat îngheţată de vanilie, cercetătorii au concluzionat că îngheţata acţionează asupra „zonelor fericirii” din creier, datorită unei substanţe numite triptofan. Acesta ia parte la sinteza serotoninei, supranumită şi „hormonul fericirii”. La rândul ei, serotonina este unul dintre cei mai importanţi neuromediatori din creier, cea care este responsabilă de starea noastră de bunădispoziţie, prevenind depresia. Îngheţata cu ciocolată contribuie la eliberarea de endorfină, care este un hormon al plăcerii, şi de fenamină – un excitant cerebral care înlătură temporar somnul şi foamea. Se pare că oamenii fericiţi trăiesc mai mult. Dr. Ilona Boniwell – psiholog în cadrul Universităţii Oxford Brookes, concluzionează în urma studiilor efectuate că sentimentele şi trăirile optimiste contribuie la menţinerea unui tonus bun din punctul de vedere al echilibrului şi stării emoţionale.

Calciul este existent din plin în acest produs. Cel puţin aşa spune un studiu, relatat de New England Journal of Medicine, care anunţă că acest mineral împiedică formarea de pietre la rinichi, iar acesta este conţinut din plin de îngheţată.

Cercetătorii americani au mai descoperit că dietele reduse în grăsimi s-or împăca bine cu silueta, dar nu şi cu fertilitatea. Asadar, un studiu  a evidenţiat faptul că femeile care consumă lactate fără grăsimi sau „light” cresc riscul de infertilitate cu până la 85%.  Aşadar, îngheţata fiind un desert pe bază de lapte şi bogat în grăsimi contribuie la reducerea infertilităţii.

Şi ce să faceţi ca să nu vă îngrăşaţi mâncând îngheţată? Simplu. Nu o consumaţi ca pe un desert, după masă, ci mâncaţi-o ca pe o gustare. Puteţi inlocui gustarea dintre mese cu o îngheţată.

Sursa: feminis.ro


Distribuie
..