Motivele pentru care trebuie să consumi suc de rodie în fiecare zi

Distribuie

Rodia este un fruct care conţine multe vitamine benefice organismului uman. Aceasta nu este doar un fruct parfumat şi zemos, rodia constituie un aliment bogat în fibre, nutrienţi extrem de importanţi în reglarea digestiei, prevenirea senzaţiei de foame şi a bolilor asociate cu o digestie precara. De asemenea, rodia conţine potasiu, un mineral esenţial în reglarea hipertensiunii şi creşterii energiei. Citiţi motivele pentru care trebuie să consumaţi cât mai multă rodie.

Sucul unei rodii este bogat în vitamine, A, C, E şi acid folic. Vitamina A din suc, are efecte benefice asupra texturii pielii. Vitamina E, asupra sistemului circulator, în timp ce vitamina C, ajută la refacerea ţesuturilor. Consumat zi de zi, sucul de rodie scade riscul anomaliilor la naştere.

Motivele pentru care trebuie să bei suc de rodie:

– Din componenţa rodiei fac parte o mulţime de microelemente: calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu. Nici un alt suc nu conţine o varietate atât de mare de vitamine, aşa cum o conţine rodia.

– Medicii recomandă sucul de rodie oamenilor care suferă de anemie. Acesta ridică nivelul de hemoglobină din organism.La fel, acesta este util pentru edeme şi hipertensiune arterială, are efect diuretic.

-Sucul de rodie are un efect benefic şi asupra digestiei. Folacina, pectina şi alte substanţe conţinute în el, duc la normalizarea stomacului, îndepărtarea bolilor inflamatorii intestinale, îmbunătăţirea apetitului şi ajutorarea oamenilor care suferă de diaree.

– Unul dintre efectele importante şi interesante ale sucului de rodie este că ajută corpul să reziste la radiaţiile care afectează grav organismul uman.

-Sucul de rodie creşte imunitatea iar organismul devine astfel mai rezistent la răceală.

Trebuie să ţineţi cont că cel mai util suc, este cel din rodie dulce. Dacă-ţi simţi sucul prea acru, adaugă o linguriţă de miere naturală. Pentru îmbunătăţirea generală a organismului, trebuie să consumaţi un suc de rodie aproximativ de 2 ori pe zi.

Fiţi sănătoase!


Distribuie
..