Moduri de a folosi ZAHĂRUL la care nu te-ai gândit până acum

Distribuie

Zahărul este un aliment controversat, făcând obiectul unor discuţii aprinse între medicii nutriţionişti, având în vedere faptul că unii îl recomandă în dieta zilnică, în anumite doze care nu periclitează sănătatea. Îl foloseşti la prăjituri, pentru a-ţi îndulci cafeaua sau ceaiul de dimineaţă. Ştiai însă că zahărul poate fi utilizat şi în alte scopuri? Uite ce poţi face cu doar o ceaşcă!

Prelungeşte viaţa florilor 

Un pic de zahăr este numai bun să ţină florile în vază mai multă vreme. Este de ajuns să torni în apa în care ţii florile o linguriţă rasă de zahăr pentru ca efectul să fie unul de durată, scrie click.ro.

Este exfoliant natural
Zahărul poate fi folosit şi ca produs cosmetic natural. Exfoliază pielea foarte bine, lăsând-o curată şi catifelată. Amestecă jumătate de ceaşcă de zahăr cu un sfert de ceaşcă de ulei de rapiţă şi câteva picături de esenţă de lavandă. Întinde acest amestec pe piele şi masează uşor cu mişcări circulare. 

Alină durerea
O linguriţă de zahăr face minuni în caz de durere. Conform unor studii efectuate de-a lungul timpului s-a constatat că bebeluşii cărora li s-a dat un amestec de apă cu zahăr înainte de a fi vaccinaţi au suportat mult mai bine durerea decât cei care au primit doar apă. 

Vindecă rănile
Tăieturile minore pot fi tratate cu zahăr dacă nu ai nimic la îndemână pentru primul ajutor. Zahărul luptă cu germenii şi bacteriile fiind un antibacterian natural, el având şi proprietatea de a vindeca şi regenera pielea. 


Distribuie
..