Moarea de varză – licoarea cu proprietăţi UIMITOARE

Distribuie

Moarea de varză are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutând la eliminarea toxinelor. O astfel de cură cu moare de varză contribuie la vitaminizarea organismului şi la întărirea sistemului imunitar. Vezi mai jos alte beneficii miraculoase.

Moarea de varză are efecte benefice asupra persoanelor care suferă de hipotensiune. Are rol de reglare şi normalizare a tensiunii, contribuind în acelaşi timp la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în organism. În acest caz, consumarea zilnică a unui pahar de moare de varză nu poate să facă decât bine, scrie http://www.garbo.ro.

Moarea de varză contribuie la normalizarea digestiei şi a tractului digestiv, dar şi la prevenirea şi tratarea constipaţiei. În cazul în care te confrunţi cu o astfel de problemă, consumarea câtorva pahare de moare de varză pe zi, câteva zile consecutive, te poate ajuta să înlături această problemă. De asemenea, un leac popular împotriva constipaţiei este cel obţinut prin amestecarea de ulei şi moare de varză în cantităţi egale. Atentie însă! Amestecul rezultat este un amestec pretenţios pe care stomacul multora nu îl tolerează. Este recomandat să testezi reacţiile organismului înainte de a-l încerca.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că în varza murată se găseşte un principiu terapeutic cunoscut sub numele de vitamina U antiulceroasă, vitamină ce se distruge prin fierbere. De aceea, zeama de varză acră poatefi consumată intern pentru tratarea ulcerului. Deoarece stimulează arderea grăsimilor şi în acelaşi timp stabilizează şi apetitul, moarea de varză este indicată şi în curele de slăbire.

Mai mult, moarea de varză are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutând la eliminarea toxinelor. O astfel de cură cu moare de varză contribuie la vitaminizarea organismului şi la întărirea sistemului imunitar. Moarea de varză are un conţinut bogat de substanţe nutritive, revitalizând organismul, tonifiindu-l şi luptând împotriva anemiei. De asemenea, persoanelor suferind de depresie le este recomandată consumarea de zeamă de varză acră.

În plus, moarea de varză este cunoscută ca un remediu eficient împotriva greţurilor cauzate de mâncarea “grea”, dar şi împotriva stărilor de mahmureală. De asemenea, consumată în cantităţi considerabile, moarea de varză are rolul de reglare a temperaturii corpului şi de reducere a febrei. Totodată, graţie conţinutului sau bogat în vitamina C, această licoare poate ţine deoparte răceala şi gripa.

Proprietăţile moarei de varză o recomandă ca pe o modalitate de a înlătura răguşeala sau durerile uscate din piept. În aceste situaţii se recomandă administrarea moarei de varză diluată cu apă, precum şi consumarea ei caldă. Aveţi însă grijă la cantitatea de moare de varză pe care o consumaţi. O cantitate prea mare poate conduce la diare.

În medicina populară, moarea de varză, utilizată extern, sub formă de comprese, calmează durerile de spate cauzate de hernie. Se tamponează zona cu dureri cu zeamă de varză acră, aplicându-se ulterior peste această zonă o felie de cartof crud.


Distribuie
..