Roșiile ţuguiate sunt PERICULOASE! Avertismentul specialiştilor

Distribuie

Atenţie la roşii! Cercetătorii în legumicultură avertizează că tomatele cu ţugui sunt periculoase pentru organism. Ei susţin că pentru acest tip de roşie se folosesc în exces erbicide sau substanţe de coacere forţată, ce pot duce la cancer.

Substanţele folosite pentru creştere sau pentru îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea roşiei.

Aceste substanţe sunt periculoase atât pentru plantă, cât şi pentru mediu, dar în special pentru om. Nu întâmplător o parte dintre substanţe au fost scoase de pe lista oficială şi nu mai au dreptul de a fi comercializate pe teritoriul României.

Într-adevăr, sunt mai gustoase roşiile ţuguiate faţă de cele importate, dar, din păcate, nu și mai sănătoase, scrie realitatea.net.

Nu te-ai întrebat niciodată de ce au acel moț? Ei bine, este o malformație apărută în urma utilizării în exces a următoarelor substanțe:

  • Ethrel – stimulent de coacere (ilegal în România)
  • 2.4-D – stimulent și pesticid de tip hormonal

„Orice exces duce la acumulare în plantă, în fructe și implicit la efecte toxice asupra organismului consumatorului”, declară Floarea Burniche, cercetător Stația de Cercetare Experimentală Buzău.


Distribuie
..