Mare atenție! Ce se întâmplă dacă bei cafea pe stomacul GOL

Distribuie

Băutul cafelei pe stomacul gol, ne avertizează specialiștii, provoacă un șoc imens pentru organismul uman deoarece stimulează secreţia acidului clorhidric al sistemului digestiv.

În ciuda faptului că este foarte bună pentru organism dacă este consumată în cantități moderate, cafeaua consumată fără a mânca ceva înainte poate avea efecte grave, notează euforia.tv.

Una dintre cele mai mari probleme este că ea poate genera în mod sigur gastrita, boală ce efectiv poate găurii pereții stomacului. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că în compoziția cafelei se găsesc substanțe care stimulează secrețiile de acid din stomac și din tractul digestiv. Neavând ce să descompună, acest acid va acționa direct asupra organelor și țesuturilor.

De asemenea, consumul de cafea pe stomacul gol mai poate provoca boli precum balonarea, boala inflamatorie a intestinului şi în cel mai rău caz, cancer de colon. Prin urmare, cafeaua ar trebui să fie băută la o oră după ce te-ai trezit şi după ce ai mâncat cel puţin o felie de pâine.


Distribuie
..